dimarts, 30 de gener de 2018

Club de lectura BCNegra 2018


Torna un altre cop el festival de novel.la negra BCNegra 2018, que arriba a la 13a edició i que tindrà lloc del 29 de gener al 4 de febrer.

Un dels temes d'aquesta edició serà l'assetjament, un dels conflictes actuals i que preocupa a la nostra societat en molts àmbits, des de l'escolar  fins al laboral. Però també se centrarà l'atenció en escriptors coneguts: la Patricia Highsmith (creadora del personatge Tom Rippley), Jim Thompson i Jean-Patrick Manchette.

Una altra activitat rellevant serà entorn el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, introductor del gènere negre a Catalunya i director de la col.lecció "La cua de Palla", alhora que també es recordaran els  escriptors Jaume Fuster i Manuel Vázquez Montalbán. S'han organitzat unes 36 activitats (taules rodones, conferències, xerrades, concerts, recitals, clubs de lectura...) i hi participaran ponents de països diversos.

Des del nostre institut,  hi participem amb el club de lectura juvenil voluntari que organitzem cada curs des de la Biblioteca.  Aquest any hem llegit un llibre d'Elisenda Roca i Salvador Macip titulat Doble mortal. El dimecres 31, a les 11h, juntament amb altres joves de diversos instituts, anirem a la Biblioteca Jaume Fuster, de Barcelona, per conèixer els autors del llibre i fer-los preguntes sobre la trama. Serà el nostre granet de sorra dins la programació d'aquest any.